Lied van de tijd by Julia Blackburn - PDF and EPUB eBook

4.4 from 31 reviews

In Lied van de tijd onderzoekt Julia Blackburn op bijzondere wijze de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als...

Looking for lied van tijd pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Lied van de tijd

Exact title of the book
Lied van de tijd
Book author
Julia Blackburn
Book edition
Kindle Edition
ISBN (ASIN)
B07R962R5Y
Published
April 25th 2019 by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
File size (in PDF)
about 300 kB
Lied van de tijd

Some brief overview of book

In Lied van de tijd onderzoekt Julia Blackburn op bijzondere wijze de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oostkust van Engeland direct verbond met Nederland en het vasteland van Europa - totdat de stijgende zeespiegel het gebied voorgoed overspoelde rond 5000 voor Christus. Julia Blackburn verweeft fragmenten uit haar eigen leven met de verhalen van de mensen die onderzoek doen naar de geschiedenis van Doggerland. Ze bezoekt Nederlandse vissers die slagtanden en botten van mammoeten en andere dieren uit de Noordzee vissen.

In Denemarken maakt ze kennis met de Man van Tollund, al tweeduizend jaar perfect bewaard in het veen, waardoor het lijkt alsof hij elk moment wakker kan worden.